Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk soppa med pistou

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här doftande grönsakssoppan är lika god vinter som sommar. Servera med pistou, en provencalsk pesto, och nygräddat bondbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna, majrovan, potatisarna och selleristjälken och tärna dem fint. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i de tärnade rotfrukterna och selleristjälken och fräs under omrörning två minuter.
  2. Häll på buljongen och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt cirka 40 minuter.
  3. Ansa brytbönor och haricots verts och dela i 3 cm bitar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj zucchinin och skär den i bitar. Tillsätt zucchini, tomat, bönor och spaghetti till soppan när den har kokat 30 minuter.
  4. Gör pistoun: Skala vitlöksklyftorna och skär dem i bitar. Riv parmesanosten grovt och ta av basilikabladen från kvistarna.
  5. Mixa vitlök, parmesanost och basilika med en stavmixer eller i en matberedare. Mixa och tillsätt oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smaka av soppan med salt och peppar och portionera upp den i fyra tallrikar. Ringla 1 msk pistou över varje portion. Servera med resten av pistoun bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.