Den här doftande grönsakssoppan är lika god vinter som sommar. Servera med pistou, en provencalsk pesto, och nygräddat bondbröd.
Instruktioner
- Skala morötterna, majrovan, potatisarna och selleristjälken och tärna dem fint. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i de tärnade rotfrukterna och selleristjälken och fräs under omrörning två minuter.
- Häll på buljongen och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt cirka 40 minuter.
- Ansa brytbönor och haricots verts och dela i 3 cm bitar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj zucchinin och skär den i bitar. Tillsätt zucchini, tomat, bönor och spaghetti till soppan när den har kokat 30 minuter.
- Gör pistoun: Skala vitlöksklyftorna och skär dem i bitar. Riv parmesanosten grovt och ta av basilikabladen från kvistarna.
- Mixa vitlök, parmesanost och basilika med en stavmixer eller i en matberedare. Mixa och tillsätt oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
- Smaka av soppan med salt och peppar och portionera upp den i fyra tallrikar. Ringla 1 msk pistou över varje portion. Servera med resten av pistoun bredvid.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar