Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska nötmaränger

 
Skriv ut

Ett recept från trogna Allers - varför blir man så sugen på kakor på sommaren? Kanske för att jag inte får äta så mycket sådant p g a min njursjukdom, men samla de goda recepten kan man göra, så att man har dem när man väl slår sig lös!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Mal mandeln och nötterna fint i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, ca 3 minuter. Tillsätt vinägern och sockret litet i taget. Tillsätt några droppar karamellfärg och vispa ytterligare ca 3 minuter.
  3. Rör försiktigt ned mandel och nötter i marängsmeten. Nötterna gör att marängsmeten sjunker ihop litet, men det är som det ska vara. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda marängerna i ugnen ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar och torka i några timmar, gärna över natten.
  5. Koka upp grädden till fyllningen varsamt i en kastrull. Ta den från plattan. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör till en jämn chokladkräm.
  6. "Klistra" ihop marängerna två och två med chokladkräm emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.