Receptet på de här lättbakade pepparkakorna kommer från Frankrike. Kakorna ska vara väldigt tunna så en riktigt vass kniv är ett måste för ett lyckat resultat.
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln. Hacka den ganska grovt, Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp.
- Blanda bikarbonat och mjöl. Blanda sedan ner mandel, socker, sirap och kryddor.
- Rör ner mjölblandningen i matfettet. Arbeta ihop allt till en deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta den smidig. Dela degen i två delar och forma dem till två tjocka rullar.
- Linda in degrullarna, var för sig, i plastfolie. Låt dem vila i kylen i några timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär med en vass kniv degrullarna i 80 tunna skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåter.
- Grädda pepparkakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar