Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska pepparkakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Receptet på de här lättbakade pepparkakorna kommer från Frankrike. Kakorna ska vara väldigt tunna så en riktigt vass kniv är ett måste för ett lyckat resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Hacka den ganska grovt, Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp.
  2. Blanda bikarbonat och mjöl. Blanda sedan ner mandel, socker, sirap och kryddor.
  3. Rör ner mjölblandningen i matfettet. Arbeta ihop allt till en deg.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta den smidig. Dela degen i två delar och forma dem till två tjocka rullar.
  5. Linda in degrullarna, var för sig, i plastfolie. Låt dem vila i kylen i några timmar eller över natten.
  6. Sätt ugnen på 175 grader. Skär med en vass kniv degrullarna i 80 tunna skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåter.
  7. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.