Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franskt bröd med fördeg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Tar en dag i anspråk även om arbetsinsatsen är ringa. Det går naturligtvis lika bra att göra fördegen på kvällen, låta den jäsa under natten och baka på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ingredienserna till fördegen och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur under dagen.
  2. På kvällen arbetas resterande deg ihop och blandas med fördegen. Knåda väl. Låt jäsa 1 timme under duk.
  3. Baka ut till 2 limpor och jäs ytterligare 1 timme under duk.
  4. Grädda i 250º i 10 minuter, sänk därefter till 200º och grädda ytterligare i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 30 november 2009

    Har idag bakat "Franskt bröd med fördeg" Det blev mycket frasigt i ytan och saftigt inuti. Gott!!!//lillawe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.