Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig räklängd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mmmm...så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Tina och skala räkorna. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matfettet tills den är mjuk. Strö över mjölet och rör om. Späd med fiskbuljong och grädde under omrörning. Låt stuvningen koka 5-10 minuter. Hacka dillen. Smaka av med tomatpuré,dill, dragon, salt och peppar. Tillsätt räkorna. Smaka av.
  2. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Lägg dem på varandra och kavla ut till en fyrkant, ca 25x12 cm, på bakplåtspapper. Nyp ihop i kanterna. Lägg på en platta dubbelvikt folie som täcker det mesta av degen - utom ca 1 cm runt hela kanten. Tryck till folieplattan ordentligt. Låt degen vila en stund. Grädda med folieplattan på 250 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Täck eventuellt kanterna så att de inte blir för bruna.
  3. Ta bort folien. Bred räkstuvningen över smördegsbotten. Strö över ost. Grädda i 250 grader ugnsvärme 5-10 minuter. Servera direkt, gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.