Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig sesambröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett gott bröd som antingen njuter av det som det är eller så kan man rosta det. Det tar lite tid mellan olika jäsningar. Även fröna skall svälla, men slutresultatet är toppen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetekross och linfrön i en skål. Häll det kokande vattnet över och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt stå 1-1 1/2 timme.
  2. Häll mjölken över krossblandningen. Smula ner jästen och blanda ihop detta. Tillsätt vetemjöl special. Arbeta i maskin minst 10 minuter. Tillsätt salt, och sesamfrön. Arbeta degen 4 minuter till. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 1 timme.
  3. Ta sedan upp degen, den är då ganska klibbig, på väl mjölat bord. Dela den och forma två avlånga limpor, tillsätt ev mer mjöl. Lägg limporna i smorda 1 ½ litersformar. Strö över sesamfrön. Låt jäsa 45 minuter under bakduk. Grädda ca 30 minuter längst ner i ugnen. Värmen på ugnen skall vara 175 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.