- Serverar: 2 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Ett gott bröd som antingen njuter av det som det är eller så kan man rosta det. Det tar lite tid mellan olika jäsningar. Även fröna skall svälla, men slutresultatet är toppen
Instruktioner
- Blanda ihop vetekross och linfrön i en skål. Häll det kokande vattnet över och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt stå 1-1 1/2 timme.
- Häll mjölken över krossblandningen. Smula ner jästen och blanda ihop detta. Tillsätt vetemjöl special. Arbeta i maskin minst 10 minuter. Tillsätt salt, och sesamfrön. Arbeta degen 4 minuter till. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 1 timme.
- Ta sedan upp degen, den är då ganska klibbig, på väl mjölat bord. Dela den och forma två avlånga limpor, tillsätt ev mer mjöl. Lägg limporna i smorda 1 ½ litersformar. Strö över sesamfrön. Låt jäsa 45 minuter under bakduk. Grädda ca 30 minuter längst ner i ugnen. Värmen på ugnen skall vara 175 grader
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar