Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga bönbollar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Fantastiskt fluffiga, frasiga vegetariska bollar! Tricket är att mixa smeten riktigt luftig. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna i en bunke med lättsaltat vatten över natten. Häll bort vattnet. Mixa bönorna i en matberedare med ca ½ dl vatten till en slät och luftig smet, 3-5 minuter. Det är viktigt att smeten blir luftig, använd eventuellt elvisp mot slutet för att få den riktigt fluffig. Blanda ner lök, habanero och salt i smeten.
  2. Värm rapsoljan i en kastrull till 170-180 grader. Klicka ner bollar av smeten med en sked och fritera tills de är gyllenbruna runt om. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Salta lätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.