- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 dag 4 minuter
Skriv ut
Inte lätta att göra precis.
Instruktioner
- Börja kvällen innan med att sikta ned mjöl, socker, kakaopulver, salt och torrjäst i en stor skål. Lägg smöret och 50 g av chokladen i en kastrull och låt smälta på svag värme. Rör sedan ned mjölken och vaniljsockret.
- Vispa ned mjölkblandningen i den varma chokladen. Häll sedan över smeten i en stor bunke och täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur över natten.
- Nästa dag:
Vispa ned äggulorna i den jästa smeten och rör sedan ned resten av den hackade chokladen. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vänd försiktigt ned i smeten med en metallsked.
- Värm upp det lätt smorda våffeljärnet. Beroende på våffeljärnets storlek häller man ungefär 1¼ dl smet i varje fack. Grädda tills våfflorna är frasiga, cirka 4 minuter.
- Servera våfflorna delade i halvor så den smälta chokladen kan sippra fram, ringla varm chokladsås över och avnjut våfflorna tillsammans med glass.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar