Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga chokladvåfflor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 4 minuter
Skriv ut

Inte lätta att göra precis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja kvällen innan med att sikta ned mjöl, socker, kakaopulver, salt och torrjäst i en stor skål. Lägg smöret och 50 g av chokladen i en kastrull och låt smälta på svag värme. Rör sedan ned mjölken och vaniljsockret.
  2. Vispa ned mjölkblandningen i den varma chokladen. Häll sedan över smeten i en stor bunke och täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur över natten.
  3. Nästa dag: Vispa ned äggulorna i den jästa smeten och rör sedan ned resten av den hackade chokladen. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vänd försiktigt ned i smeten med en metallsked.
  4. Värm upp det lätt smorda våffeljärnet. Beroende på våffeljärnets storlek häller man ungefär 1¼ dl smet i varje fack. Grädda tills våfflorna är frasiga, cirka 4 minuter.
  5. Servera våfflorna delade i halvor så den smälta chokladen kan sippra fram, ringla varm chokladsås över och avnjut våfflorna tillsammans med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.