Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga fullkornsvåfflor med jäst

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En våffla som behåller sin frasighet även när den kallnat! Här använder du fullkornsmjöl. Det går fint att byta ut smöret mot 1½ dl flytande smör-& rapsolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en bunke och smula ner jästen. Rör ner mjöl och salt och vispa till en slät smet.
  2. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
  3. Värm våffeljärnet. Låt smöret smälta och blanda sedan ner det i våffelsmeten.
  4. Smörj våffeljärnet, räcker inför den första våfflan och häll ca 1 dl smet i järnet och grädda 1½ - 2 minuter per våffla.
  5. Servera med vispgrädde och sylt eller som förrätt med salta tillbehör, t ex crème fraiche, finhackad rödlök och löjrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.