Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga rödlöksrutor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Snabbt och lätt bakar man de här fantastiska smördegsrutorna med rödkål, rödlök och ädelost... en perfekt rätt till julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smördegen mitt itu till kvadrater, lägg på plåt med bakpapper.
  2. Strimla rödkålen (eller färdig rödkål från burk) och rödlöken. Lägg detta tillsammans med honung i en kastrull. Värm på svag värme några minuter, det ska bli glansigt. Rör i russin och persilja.
  3. Lägg blandningen i högar mitt på smördegskvadraterna. Lägg en liten bit ädelost på varje. vispa upp ägget med en gaffel. Pensla smördegskanterna och grädda i ugn 225º ca 10 min tills smördegen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.