Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga tomat- och lökflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasiga flarn som toppas med en massa godsaker. Servera som en lyxig lunch eller som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram de frysta smördegsplattorna. Låt tina medan resten görs.
  2. Halvera och skär löken i skivor. Fräs lök, timjan och lagerblad i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Strö på socker och stek ytterligare 10 minuter. Rör då och då.
  3. Skär tomaterna i skivor. Lägg smördegsplattorna på en bakpappersklädd plåt. Dela varje på mitten. Kavla ut dem ca 2 cm runt om.
  4. Nagga dem i mitten, lämna ca 3 cm kant runt om. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Gör basilikasåsen under tiden. Skala vitlöksklyftan. Mixa den tillsammans med basilikablad, olja och vatten med stavmixer eller i matberedare.
  7. Ta ut smördegsplattorna ur ugnen och platta till dem lite försiktigt på mitten. Fördela riven ost, lökfräs, tomatskivor, sardeller och salladsblad över smördegsplattorna.
  8. Strö över pinjenötter och eventuellt russin. Ringla över basilikasåsen och droppa på lite vinäger. Ät genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.