Frasiga flarn som toppas med en massa godsaker.
Servera som en lyxig lunch eller som förrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram de frysta smördegsplattorna. Låt tina medan resten görs.
- Halvera och skär löken i skivor. Fräs lök, timjan och lagerblad i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Strö på socker och stek ytterligare 10 minuter. Rör då och då.
- Skär tomaterna i skivor. Lägg smördegsplattorna på en bakpappersklädd plåt. Dela varje på mitten. Kavla ut dem ca 2 cm runt om.
- Nagga dem i mitten, lämna ca 3 cm kant runt om.
Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Gör basilikasåsen under tiden. Skala vitlöksklyftan. Mixa den tillsammans med basilikablad, olja och vatten med stavmixer eller i matberedare.
- Ta ut smördegsplattorna ur ugnen och platta till dem lite försiktigt på mitten. Fördela riven ost, lökfräs, tomatskivor, sardeller och salladsblad över smördegsplattorna.
- Strö över pinjenötter och eventuellt russin.
Ringla över basilikasåsen och droppa på lite vinäger. Ät genast.
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar