Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

French toast - maffiga stekta frukostmackor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hittade det här receptet av Monica Ahlberg. Lata onyttiga söndagsförmiddagar händer det att vi pallrar oss upp och in i köket och fixar French toasts till frukost-lunch. Himmelskt gott och välgörande onyttigt! Man kan så klart ha vilken fyllning man vill i mackorna. Vår specialare är gruyéreost, rödlök och rökt kalkonbröst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg och mjölk. Salta, peppra och krydda med muskot.
  2. Häll ut mjölet i en djup tallrik.
  3. Stek lökringarna mjuka i smör utan att de tar färg. Tillsätt osten och rör om tills den smälter. Bred ut röran på 6 av brödskivorna. Lägg på en kalkon/skinkskiva och därefter de andra 6 brödskivorna ovanpå. Tryck ihop dubbelmackorna.
  4. Vänd de fyllda mackorna i äggvispet och sen i mjölet. Stek dem gyllene i smör och olja. Dela dem eventuellt i snittar.
  5. Klara att ätas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.