Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friséesallad med gorgonzola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna sallad är mer än ett tillbehör. Den ska serveras som en underbar liten middagsrätt eller som en utsökt förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj salladen noga, låt den rinna av ordentligt. Dela stora blad i mindre bitar. Skär osten i små tärningar.
  2. Rör ut saltet i äppelcidervinägern och vattnet eller grönsaksbuljongen. Blanda sedan ner senapen. Vispa kraftigt ner oljan i en fin stråle tills det blir en krämig konsistens, smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Hacka valnötskärnorna grovt, spara fyra stycken hela kärnor och rosta dem tillsammans med hacket i en fettsnål, torr panna. Vänd ner osttärningarna i salladen, ringla över den krämiga dressingen och vänd salladen ett par gånger. Lägg upp salladen i 4 portionsskålar, strö över de ljumma rostade nötterna - lägg en hel nöt i varje skål. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.