Denna sallad är mer än ett tillbehör. Den ska serveras som en underbar liten middagsrätt eller som en utsökt förrätt.
Instruktioner
- Ansa och skölj salladen noga, låt den rinna av ordentligt. Dela stora blad i mindre bitar. Skär osten i små tärningar.
- Rör ut saltet i äppelcidervinägern och vattnet eller grönsaksbuljongen. Blanda sedan ner senapen. Vispa kraftigt ner oljan i en fin stråle tills det blir en krämig konsistens, smaka av med salt, peppar och socker.
- Hacka valnötskärnorna grovt, spara fyra stycken hela kärnor och rosta dem tillsammans med hacket i en fettsnål, torr panna. Vänd ner osttärningarna i salladen, ringla över den krämiga dressingen och vänd salladen ett par gånger. Lägg upp salladen i 4 portionsskålar, strö över de ljumma rostade nötterna - lägg en hel nöt i varje skål. Servera genast.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar