Låter konstigt, men smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Skala rabarbern och hacka den fint, lägg i en kastrull och tillsätt honung och vin. Låt koka upp och sjuda ca 5 minuter. Rör om då och då så att rabarbern delar på sig och kompotten får jämn konsistens. Dela chilin och ta ur kärnorna. Hacka den fint, och häll över lite i taget i kompotten. Smaka av. Låt kompotten stå på låg värme.
- Skär fetaosten i åtta stavar. Hetta upp oljan på medelhög temperatur i en kastrull med höga kanter. Om oljan börjar ryka är den för varm.
- Vänd fetaoststavarana i mjöl, sedan i uppvispat ägg och avslutningsvis i ströbröd. Fritera stavarna tills de är gyllenbruna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper
- Lägg osten på tallrikar och ringla över den varma rabarberkompotten.. Pudra över kanel över tallrikarna. Servera direkt.
Publicerat den
12 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar