Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad fläskfile i sötsursås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den är väldigt uppskattad bland släkt och vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilen i tärningar och rulla bitarna i en halv tsk salt och en nypa vitpeppar. Låt köttet stå i rumstemperatur i 30 min.
  2. Vispa ägget och rör ner vetemjöl och en halv tsk salt till en jämn smet.
  3. Skär parikan i 3 cm stora bitar. Skär ur frukköttet ur annanashalvan och skär det i bitar.
  4. Häll 5 dl matolja i en kastrull och hetta upp på stark värme. Blanda fläcktärningarna med äggsneten och lägg försiktigt i bitarna i den kokande oljan en i taget. Fritera ca 10 minuter tills fläsket antagit en rödbrun färg. Förflytta bitarna till en skål vartefter de är färdiga.
  5. Hetta upp en halv dl matolja i en stekpanna. Tllsätt ketchup och smulad kycklingbuljongtärning och rör om tils smeten kokat upp till en blank, tjock tomatsås. Krydda med socker, 1 halv tsk salt och vinäger. Tillsätt fläsktärningarna. Rör om. Lägg i paprikan och ananasbitarna och rör om i ytterligare någon minut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.