Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad glass med hallonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig efterrätt med hög wow-faktor! Här gäller det att börja i tid. Glassbollarna måste bli genomfrysta och det knapriga skalet stabilt för att friteringen ska lyckas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Forma snabbt glassen till 4 stora kulor. Lägg dem direkt på en bricka och frys in dem i 2 timmar.
  2. Hallonsåsen: Koka upp hallon, socker och vatten. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Mixa slätt med en stavmixer och häll sedan såsen genom en sil. Låt svalna.
  3. Mixa kakor och mandlar fint i en matberedare. Rulla glasskulorna i smulorna och frys in på nytt i 30 minuter.
  4. Vispa hop ägg och socker i en skål. Doppa glassbollarna i äggsmeten och rulla dem ytterligare en gång i smulorna. Frys 1 timme till.
  5. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 190 grader. Fritera glassbollarna en i taget (annars sjunker oljans temperatur för mycket) i 30 sekunder.
  6. Servera glassbollarna direkt med hallonsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.