Ljuvlig efterrätt med hög wow-faktor!
Här gäller det att börja i tid. Glassbollarna måste bli genomfrysta och det knapriga skalet stabilt för att friteringen ska lyckas.
Instruktioner
- Forma snabbt glassen till 4 stora kulor. Lägg dem direkt på en bricka och frys in dem i 2 timmar.
- Hallonsåsen:
Koka upp hallon, socker och vatten. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Mixa slätt med en stavmixer och häll sedan såsen genom en sil. Låt svalna.
- Mixa kakor och mandlar fint i en matberedare. Rulla glasskulorna i smulorna och frys in på nytt i 30 minuter.
- Vispa hop ägg och socker i en skål. Doppa glassbollarna i äggsmeten och rulla dem ytterligare en gång i smulorna. Frys 1 timme till.
- Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 190 grader. Fritera glassbollarna en i taget (annars sjunker oljans temperatur för mycket) i 30 sekunder.
- Servera glassbollarna direkt med hallonsås.
Publicerat den
19 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar