Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad minimozzarella med sweet chili

 
Skriv ut

Perfekt plockmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt.
  2. Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
  3. Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko ströbröd. Lägg på en tallrik. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt varm.
  4. Ta fram ett lock ifall som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan blir för het.
  5. Lägg ner ca 8 mozzarellabollar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara. Servera ganska snart då de är godast varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.