Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad tofu i het och kryddig sås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Soja, ingefära, chili... så gott! Våga prova. Den lite saltsöta såsen är gudomlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2-3 minuter.
  2. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180 grader. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.