De ser ut och smakar som munkar men gömmer en överraskning - saftiga äppleskivor. En kanelkryddad godsak som passar både gammal och ung.
Instruktioner
- Blanda mjöl, strösocker, bakpulver, kanel, muskot och vaniljsocker i en stor skål. Vispa ihop mjölk, smör och ägg i en annan skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen till en slät smet. Låt dra fem-tio minuter och rör om igen.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena i skivor, ca 1 cm tjocka.
- Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader. Om du inte har en termometer så lägg en brödbit i oljan. Oljan är tillräckligt het när brödet blir gyllene inom 30 sekunder.
- Doppa äppleskivorna i frityrsmeten tills de är väl täckta och lägg dem sedan i oljan. Fritera två-tre minuter tills de är krispiga och gyllene.
- Ta upp de friterade äppleskivorna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera i tre-fyra omgångar. Sikta över florsocker och servera varma.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar