Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade äppleskivor

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

De ser ut och smakar som munkar men gömmer en överraskning - saftiga äppleskivor. En kanelkryddad godsak som passar både gammal och ung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, strösocker, bakpulver, kanel, muskot och vaniljsocker i en stor skål. Vispa ihop mjölk, smör och ägg i en annan skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen till en slät smet. Låt dra fem-tio minuter och rör om igen.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena i skivor, ca 1 cm tjocka.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader. Om du inte har en termometer så lägg en brödbit i oljan. Oljan är tillräckligt het när brödet blir gyllene inom 30 sekunder.
  4. Doppa äppleskivorna i frityrsmeten tills de är väl täckta och lägg dem sedan i oljan. Fritera två-tre minuter tills de är krispiga och gyllene.
  5. Ta upp de friterade äppleskivorna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera i tre-fyra omgångar. Sikta över florsocker och servera varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.