Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade risbollar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Från en spännande kokbok med risrätter. Receptet ger 50-60 st bollar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp den större mängden vatten och tillsätt riset. Sänk värmen och låt småputtra under lock, i ca 20 min. Ställ riset åt sidan.
  2. Smält smöret/margarinet i en kastrull, häll i den mindre mängden vatten, socker, salt och vanillinsocker. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölet under kraftig vispning, tills blandningen släpper kastrullen.
  3. Häll över blandningen i en skål. Tillsätt äggen (ett i taget under kraftig vispning). Använd gärna elvisp. Blanda ner ris, russin/katrinplommon (kan väljas bort helt), ingefära och kardemumma.
  4. Värm oljan/cocosfettet till 180 grader (eller tills en vit brödbit blir gyllenbrun på 1 min). Tag med två teskedar en valnötsstor klick och forma till bollar. Släpp ner i den varma frityren. Fritera gyllenbruna. Var noga med att inte fritera för många bollar åt gången.
  5. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Rulla sedan bollarna i florsocker och servera med en god sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.