Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade duchess bollar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag var med i en mattävling för ett antal år sen i Kristianstad. Jag tappade tyvärr min tallrik pga nervositet och fick endast en tredje plats...men vinnaren av denna tävlíng gjorde dessa underbara friterade duchessbollar. Jag har testat själv...och jag sätter betyg 5.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatis. Pressa potatisen eller kör potatisen med elvispen tills dom är mosade. Tillsätt smör, äggula, grädde och kryddor och blanda ihop.
  2. Forma duchessmassan till små bollar. (Golfbolls storlek)
  3. Riv rå potatis som ett litet täcke på en bit plastfolie (grova sidan på rivjärnet), lägg en boll duchess ovanpå, knyt ihop paketet.
  4. Frys in ca 30-50 minuter.
  5. Fritera i olja till gyllenbrun färg.
  6. Serveras till en god köttbit och sås.
  7. Mycket trevligt, orginellt sätt att servera potatis, speciellt till festmiddagar. Kombinationen med den mjuka duchessen och den krispiga rårivna potatisen är en smakupplevelse.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Gillsan 28 maj 2008

    Tjena! Jag ser framemot att få smaka dem när jag kommer till Spanien på lördag. Då hoppas jag att du serverar det ihop med en blodig pepparbiff. Du får betyget när jag har smakat de berömda bollarna,kram syrran

  • Evia 28 maj 2008

    Detta låter spännande. Måste testas Återkommer med betyg

  • Gillsan 3 juni 2008

    Hej! Sorry syrran jag skulle trycka fem i betyg men det blev fel. jag ger dig 10 stjärnor för dina bollar. Kramiz syrran

  • Evia 3 juni 2008

    Nu ska du få betyg som duger. Annat än från din syster. Full pott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.