Njut av havets läckerheter på kinesiskt vis och bjud vännerna på gyllenbruna räkor med sötsur sås.
Instruktioner
- Vispa samman mjöl och öl. Ställ blandningen i kylen för att svälla ca 3 timmar.
- Skiva champinjonerna på längden. Ansa, skölj och skär purjolöken i smala, sneda strimlor.
- Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Lägg i champinjoner och purjolök och låt det fräsa utan att ta färg.
- Blanda den avsvalnade buljongen med mjöl och soya. Vispa ner i kastrullen och låt allt koka 1-2 minuter.
- Tina och skala skaldjuren. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull.
- Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i oljan tills de blir vackert bruna. Låt skaldjuren rinna av på hushållspapper. Servera dem direkt efter friteringen, annars blir frytyren seg.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar