Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade jätteräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av havets läckerheter på kinesiskt vis och bjud vännerna på gyllenbruna räkor med sötsur sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman mjöl och öl. Ställ blandningen i kylen för att svälla ca 3 timmar.
  2. Skiva champinjonerna på längden. Ansa, skölj och skär purjolöken i smala, sneda strimlor.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Lägg i champinjoner och purjolök och låt det fräsa utan att ta färg.
  4. Blanda den avsvalnade buljongen med mjöl och soya. Vispa ner i kastrullen och låt allt koka 1-2 minuter.
  5. Tina och skala skaldjuren. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull.
  6. Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i oljan tills de blir vackert bruna. Låt skaldjuren rinna av på hushållspapper. Servera dem direkt efter friteringen, annars blir frytyren seg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.