Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade lökringar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Friterade lökringar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop vetemjöl, salt, öl och ägg i en skål. Låt det svälla ca. 20 minuter.
  2. Hetta upp olja i ett stekjärn eller tjockbottnad kastrull till ca. 175°. Mät med termometer.
  3. Skala och skiva löken i ca ½ cm tjocka skivor. Ta bort de innersta lagren av lök och spara de yttre.
  4. Doppa löken i frityrsmeten lite i taget. Fritera sedan i oljan 3-4 minuter. Lägg inte i för mycket lök i taget, fritera i flera omgångar istället.
  5. Ta upp lökringarna ur oljan och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta efter smak om det behövs.
  6. Serveras med stekt fisk, kött eller som buffétillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ruhat 23 juni 2010

    Jätte bra recept jag gjorde det nyss och det var jätte gott! Tack så hemskt mycket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.