Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade persikor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte överraska dina nära med en exotisk dessert? Saftiga persikor doppas i frityrsmet och får en knaprig yta som täcks med socker och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner saltet. Separera äggulorna från vitorna och rör ner äggulorna i mjölet. Tillsätt vinet och vispa med elvisp på medelhastighet. Tillsätt smör och vispa smeten slät. Låt smeten vila 20 minuter.
  2. Blanchera persikorna tre minuter i kokande vatten. Ta upp dem med en hålslev och kyl dem i kallt vatten. Skala persikorna, halvera dem och ta bort kärnan.
  3. Vispa äggvitorna och florsockret med elvisp till ett fast vitt skum. Blanda en tredjedel av äggvitan med smeten och vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan.
  4. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader. Doppa persikorna i frityrsmeten och fritera dem cirka fem minuter tills gyllene. Vänd dem i oljan då och då. Fritera i omgångar.
  5. Ta upp persikorna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda strösocker och kanel och rulla persikorna i blandningen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.