Varför inte överraska dina nära med en exotisk dessert? Saftiga persikor doppas i frityrsmet och får en knaprig yta som täcks med socker och kanel.
Instruktioner
- Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner saltet. Separera äggulorna från vitorna och rör ner äggulorna i mjölet. Tillsätt vinet och vispa med elvisp på medelhastighet. Tillsätt smör och vispa smeten slät. Låt smeten vila 20 minuter.
- Blanchera persikorna tre minuter i kokande vatten. Ta upp dem med en hålslev och kyl dem i kallt vatten. Skala persikorna, halvera dem och ta bort kärnan.
- Vispa äggvitorna och florsockret med elvisp till ett fast vitt skum. Blanda en tredjedel av äggvitan med smeten och vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan.
- Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader. Doppa persikorna i frityrsmeten och fritera dem cirka fem minuter tills gyllene. Vänd dem i oljan då och då. Fritera i omgångar.
- Ta upp persikorna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda strösocker och kanel och rulla persikorna i blandningen. Servera genast.
Publicerat den
22 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar