Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade riskroketter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jättegott efter all julmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i riset och bryn några minuter på hög värme.
  2. Koka upp buljongen i en annan gryta. Häll den över riset, minska till medelvärme och koka ca 15 minuter tills riset är torrt. Rör ner parmesan och krydda med salt och peppar.
  3. Stjälp upp riset på en plåt och låt det svalna. Blanda i äggulan när riset svalnat.
  4. Forma äggstora bollar. Gör ett hål i mitten av varje boll, peta in en bit mozzarella och fyll igen. Doppa bollarna i ägg och sedan ströbröd.
  5. Hetta upp olja i en fritös. Fritera kroketterna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.