Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fritiofkaka i Långpanna

 
Skriv ut

Ett gott fikabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält först smöret så det hinner svalna. Klä en långpanna (30x40) med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de övriga torra ingredienserna i en bunke, rör om i bunken så bakpulvret blandas väl med mjölet. Blanda i mjölblandningen i äggvispet och tillsätt mjölken rör om och tillsätt det svalnande smöret, rör om till en gämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen 175-200 grader i ca. 20 minuter. Låt kakan kallna. Glasyr: Rör smöret gärna med elvisp eller matberedare. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det i smöret, tillsätt även vatten. Rör sedan i en lätt uppvispad äggula. Rör till en slät kräm och bred på den kalla kakan. Strö över med lite strössel, inte så mycket. Låt kakan stå kallt i kylskåpet ett tag innan du skär den i lagomt stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.