Planera tårtan i tid, då den ska placeras i frys några timmar innan servering. Men det är det värt!
Instruktioner
- Chokladkakan:
Dela en springform (18cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal.
- Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten. Blanda.
Häll i springformen och grädda i 20 min i 160 grader..
- Moussen:
Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader. Häll över allt i en matberedare och vispa tills det blir tjockt.
- Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson. Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp.
- Lägg tillbaka botten i springformen. Häll över hälften av espresso moussen. Lägg på tårttoppen och täck med resten av moussen.
- Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering.
- Serveringstips!
Frys lite espresso i en burk, som du sedan "skrapar" kristaller från och dekorerar tårtan med. Servera tårtan med med espresso-is och chokladsås.
- Espresso moussen kan också portionsfrysas. Den går utmärkt att servera som glass med färsk frukt.
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar