Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frozen choklate mousse cake with espresso

 
Skriv ut

Planera tårtan i tid, då den ska placeras i frys några timmar innan servering. Men det är det värt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkakan: Dela en springform (18cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal.
  2. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten. Blanda. Häll i springformen och grädda i 20 min i 160 grader..
  3. Moussen: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader. Häll över allt i en matberedare och vispa tills det blir tjockt.
  4. Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson. Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp.
  5. Lägg tillbaka botten i springformen. Häll över hälften av espresso moussen. Lägg på tårttoppen och täck med resten av moussen.
  6. Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering.
  7. Serveringstips! Frys lite espresso i en burk, som du sedan "skrapar" kristaller från och dekorerar tårtan med. Servera tårtan med med espresso-is och chokladsås.
  8. Espresso moussen kan också portionsfrysas. Den går utmärkt att servera som glass med färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.