Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Snabbt och smidigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en gröt på havregryn, fullkorn, vetekli och vatten. Låt koka ca: 5 minuter. Låt gröten kallna.
  2. Smält margarinet. Blanda i kefiren.
  3. Smula ner jästen i den avsvalnade gröten. Häll över margarin-kefirblandningen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, sirap, och slutligen rågsikten. Arbeta uhop degen. OBS! den blir ganska lös. Låt degen jäsa i ca: 40 minuter.
  4. Knåda degen på väl mjölat bakbord. Mjöla också händerna, eftersom degen är lös. Dela den i 2 delar. Baka ut dem till rullar, platta till rullarna och skär ut trekanter (mao skär i zickzack) det blir ca: 15 bitar av varje rulle.
  5. Placera bullarna på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa ca: 30 minuter. Grädda bullarna i 225 grader i ca: 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.