Koka en gröt på havregryn, fullkorn, vetekli och vatten. Låt koka ca: 5 minuter. Låt gröten kallna.
Smält margarinet. Blanda i kefiren.
Smula ner jästen i den avsvalnade gröten. Häll över margarin-kefirblandningen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, sirap, och slutligen rågsikten. Arbeta uhop degen. OBS! den blir ganska lös. Låt degen jäsa i ca: 40 minuter.
Knåda degen på väl mjölat bakbord. Mjöla också händerna, eftersom degen är lös. Dela den i 2 delar. Baka ut dem till rullar, platta till rullarna och skär ut trekanter (mao skär i zickzack) det blir ca: 15 bitar av varje rulle.
Placera bullarna på smord plåt eller bakplåtspapper.
Låt jäsa ca: 30 minuter.
Grädda bullarna i 225 grader i ca: 10 minuter.