Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De här lättbakade frukostbullarna är det svårt att motstå till morgonfikat...eller på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet. Blanda samman 12 dl mjöl, socker och salt.
  3. Rör ner i degspadet, lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Eventuellt kan ytterligare 1 dl mjöl behöva tillsättas.
  5. Dela degen i 3 delar och forma dem till längder.
  6. Skär varje längd i 10 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  8. Värm ugnen till 250°.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på kummin.
  10. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fridalius 8 augusti 2010

    Frukostbullarna fick bli kvällsmacka hos oss ikväll. De var goda. Vi hoppade kummin och valde utan till barnen och med fröer på de vuxnas. Återstår att se hur de håller sig till frukosten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.