Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostfrallor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Härligt att känna doften av nybakat bröd en kall höst morgon.. Det som är bra är att du gör allt kvällen innan, så det enda du behöver göra är att gå upp ur sängen på morgonen, ta ut plåten ur kylen, sätta på ugnen, pensla bullarna. Sen kan du krypa ner i sängen igen. Iallafall i 10 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölken och vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt saltet, sockret och äggen. Klicka ner det rumsvarma matfettet. Tillsätt sist vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till en längd som skärs upp i mindre bitar. forma degbitarna till släta bullar.
  4. Lägg bullarna i bakpappersklädd liten långpanna som mäter ca 25x40 cm. Sätt in långpannan i en stor plastpåse som fylls med luft så att inte plasten stöter mot bullarna och fastnar, eller täck bullarna med en fuktig bakhandduk. Ställ kylskåpskallt att jäsa över natten.
  5. Nästa morgon: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram bullarna och ta bort plast eller bakduk. Låt dem bli tempererade medan ugnen stiger i grader.
  6. Pensla de färdig jästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.