Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt med marängtopp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna efterrätt/dessert är verkligen en riktig höjdare. Så underbart god! Det går bra att förbereda frukten och krämen i förväg, men gör inte marängen förrän precis före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kräm: Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Tillsätt majsstärkelse och vispa ytterligare så att det blandar sig väl. Häll ner ägguleblandningen i den varma mjölken. Låt koka upp under omrörning, sjud tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna, rör om då och då.
  3. Skala och tärna mango och kiwi, blanda i en skål. Dela passionsfrukterna mitt itu och kläm ner fruktköttet i mangoblandningen.
  4. Fördela fruktblandningen i fyra värmetåliga skålar. Fördela krämen ovanpå.
  5. Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret i äggvitorna lite i taget. Rör i vaniljsockret. Fördela marängen på frukten med krämen och ställ in i ugnen ca 7-8 minuter. Vakta marängen så att den inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.