Denna efterrätt/dessert är verkligen en riktig höjdare. Så underbart god!
Det går bra att förbereda frukten och krämen i förväg, men gör inte marängen förrän precis före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kräm:
Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Tillsätt majsstärkelse och vispa ytterligare så att det blandar sig väl. Häll ner ägguleblandningen i den varma mjölken. Låt koka upp under omrörning, sjud tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna, rör om då och då.
- Skala och tärna mango och kiwi, blanda i en skål. Dela passionsfrukterna mitt itu och kläm ner fruktköttet i mangoblandningen.
- Fördela fruktblandningen i fyra värmetåliga skålar. Fördela krämen ovanpå.
- Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret i äggvitorna lite i taget. Rör i vaniljsockret. Fördela marängen på frukten med krämen och ställ in i ugnen ca 7-8 minuter. Vakta marängen så att den inte bränns.
Publicerat den
23 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar