Läcker dessert med persikor och hallon. Chokladfigurer och physalis dekorerar desserten.
Instruktioner
- Börja med att göra en sockerkant på glaset. Ta fram två tallrikar. Fyll en av dem med vatten och den andra med socker. Doppa först glaset i vatten och sedan i socker. Ställ åt sidan för att stelna.
- Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen. Ringla figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
- Skär persikohalvorna i bitar och fördela i glasen. Blanda lätt crème fraiche med vaniljsocker och strösocker.
- Lägg hallonen i matberedaren. Tillsätt yoghurten och mixa till sorbetliknande konsistens. Smaka ev av med socker.
- Bred ett lager hallon över persikorna och sedan lätt creme fraiche. Jämna till ytan. Garnera med physalis och choklad.
Publicerat den
18 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar