Det här receptet kom till vid en improviserad fest och kakan blev mycket omtyckt. Den räcker till 15-20 bitar, litet beroende på hur man skär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en långpanna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och koka upp det tillsammans med mjölk. Tillsätt det till äggsmeten under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, så att smeten stannar och får en aning färg. Höj värmen till 225°.
- Låt den konserverade frukten rinna av väl. Skär persikorna i 5 skivor och dela ananasen i 4 bitar. Tvätta citronen och riv skalet. Fördela frukten över kakan och strö över citronskal.
- Smält matfettet till toscasmeten i en kastrull. Blanda ned resten av ingredienserna och låt koka upp under omrörning. Fördela smeten över frukten och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna, skär den i bitar och servera med vispad grädde eller glass.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar