Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukttosca i långpanna

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Det här receptet kom till vid en improviserad fest och kakan blev mycket omtyckt. Den räcker till 15-20 bitar, litet beroende på hur man skär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en långpanna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och koka upp det tillsammans med mjölk. Tillsätt det till äggsmeten under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, så att smeten stannar och får en aning färg. Höj värmen till 225°.
  3. Låt den konserverade frukten rinna av väl. Skär persikorna i 5 skivor och dela ananasen i 4 bitar. Tvätta citronen och riv skalet. Fördela frukten över kakan och strö över citronskal.
  4. Smält matfettet till toscasmeten i en kastrull. Blanda ned resten av ingredienserna och låt koka upp under omrörning. Fördela smeten över frukten och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna, skär den i bitar och servera med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.