Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst honungs- och sesamdessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frysta godsaker med honung och sesamfrön. Lätta att laga och perfekta som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sesamfröna i en torr stekpanna och rosta dem på medelvärme 3-5 minuter tills de är gyllene och börjar dofta. Lägg sesamfröna i en mortel och stöt dem lätt. Ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop äggulor, florsocker och honung med en elvisp 2-3 minuter till en vit och fluffig smet. Tillsätt sesamfrön och yoghurt och blanda väl.
  3. Häll blandningen i 4 fryssäkra portionsskålar eller glas som rymmer minst 2½ dl. Frys minst 6 timmar eller över natten tills fast.
  4. Skiva bananerna och lägg dem på desserterna, ringla över honung och strö över sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.