- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Detta recept är italienskt.
Köp färdigflådda och –rensade bläckfiskar. Är det lila skinnet kvar på utsidan, skall det först dras av. Ofta ligger det kvar en ”plastliknande spatel” inne i fisken (jag vet inte vad det är för beståndsdel, men den är ofta kvar), som även den skall avlägsnas.
Instruktioner
- Skölj bläckfisken under rinnande kallt vatten och torka med hushållspapper.
- Smält smöret i en liten stekpanna. Fräs pancettan och räkorna på stark värme som hastigast tills räkorna är nätt och jämnt genomstekta. För över fräset till en skål. Tillsätt persilja, ströbröd och parmesan och blanda väl.
- Fördela fyllningen i bläckfiskrören. Smält det extra smöret tillsammans med vitlöken i stekpannan och fräs de fyllda bläckfiskarna i omgångar, ca 3-4 minuter på vardera sidan, tills de är nätt och jämnt genomstekta. Lägg två bläckfiskar på varje portionstallrik och doppa över litet vitlökssmör. Strö över den resterande, hackade, persiljan över bläckfiskarna. Bör serveras genast.
Publicerat den
23 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar