Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kyckling och grönsaker à la medelhavet

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Fyllda kycklingfiléer med sauterade grönsaker. En god kycklingrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°
  2. Skär ett snitt i sidan på varje kycklingfilé och vik upp.
  3. Fördela basilikan och parmesanen över filérna och vik i hop. Fäst snittet med tandpetare och krydda filérna runt om med salt och peppar.
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filérna på ena sidan tills de får färg. vänd och efterstek i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skär grönsakerna i mindre bitar och skiva vitlöken tunt.
  6. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs alla grönsaker några minuter i oljan.
  7. Salta och peppra. Häll på vinet och buljongen och låt allt få ett uppkok.
  8. Blanda ner oreganon och grönsakerna.
  9. Ta ut filérna och skär dem i tunna skivor.
  10. Servera med grönsakerna.
  11. Garnera med färsk oregano.
  12. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.