Mycket god och lite festlig maträtt som även kan avnjutas i vardagen
Instruktioner
- Skär filéerna i "fjärilar" och vik ut dem. Skär salamin på mitten och skär tunna skivor av mozzarellan. Lägg 2 halvor salami och en eller två skivor mozzarella i kycklingen. Vik ihop, fäst med tandpetare och krydda.
- Stek kycklingen gyllenbrun på sidorna och efterstek den sedan i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
- Koka upp en kastrull med vatten och dra ifrån plattan. Lägg i sockerärtorna och lite salt i vattnet och låt dem ligga ca 2 minuter. Ta upp och spola med kallt vatten.
- Dela sockerärtorna på mitten. Hacka resten av grönsakerna så fint du vill ha dem. Fräs i stekpanna, salta och peppra under tiden.
- Serveras gärna med vitlökskryddad turkisk yoghurt eller tzatziki.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar