Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kycklingfilé med sockerärtsfräs

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket god och lite festlig maträtt som även kan avnjutas i vardagen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filéerna i "fjärilar" och vik ut dem. Skär salamin på mitten och skär tunna skivor av mozzarellan. Lägg 2 halvor salami och en eller två skivor mozzarella i kycklingen. Vik ihop, fäst med tandpetare och krydda.
  2. Stek kycklingen gyllenbrun på sidorna och efterstek den sedan i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och dra ifrån plattan. Lägg i sockerärtorna och lite salt i vattnet och låt dem ligga ca 2 minuter. Ta upp och spola med kallt vatten.
  4. Dela sockerärtorna på mitten. Hacka resten av grönsakerna så fint du vill ha dem. Fräs i stekpanna, salta och peppra under tiden.
  5. Serveras gärna med vitlökskryddad turkisk yoghurt eller tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.