Festlig rätt på favoritfisken lax.
Med marinerade kronärtskockor och soltorkade tomater blir det en riktig smakbomb!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Börja med parmakrispen. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt, låt dem torka i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.
Skär laxen i 4 portionsbitar, låt skinnet sitta kvar.
Skär ett djupt snitt i mitten på varje bit, lägg i en ugnssäker form.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Häll av de mesta av oljan från kronärtskockorna och hacka dem grovt. Finhacka de soltorkade tomaterna, blanda detta med riven ost, créme fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar.
- Fyll snitten i laxen med blandningen och låt det gärna komma upp ovanpå. Droppa över lite av den goda oljan från tomaterna. Ställ in i ugnen 15-20 minuter.
- Dela körsbärstomaterna och blanda med salladen.
Garnera laxen med parmakrisp och servera med sallad och klyftpotatisen.
Publicerat den
18 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar