Sikta ner mjölet, farinet och kakaon i en bunke. Vispa i mjölken och till sist ägget. Låt stå i kylen i
30 minuter.
Grädda fyra pannkakor.
Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke och häll på likören. Ställ i kylen några timmar.
Fyllningen:
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör runt väl. Tillsätt strösockret och grädden.
Blanda i äggulan. Låt kallna.
Vispa äggvitorna tillsammans med vaniljsockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner det i
smeten. Hit kan allting förbredas.
Före serveringen sätter du ugnen på 175º. Smörj en långpanna med lite matfett. Lägg på pannkakorna. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik samman och sätt in i ugnen i ca 8 minuter.
Fördela jordgubbarna på fyra tallrikar och lyft försiktigt över de bakade pannkakorna. Dofta över florsocker.