- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta recept är jag 4 generationen som använder.Snabbare än vanliga bullrecept.
Instruktioner
- Smält margarin häll i mjölken låt detta bli 37 grader
Slå i ägget i mjölk/margarinet.
Blanda mjöl,salt,socker,kardemumma i bakbunken.
Rör ut jästen i mjölkblandningen,ELLER i mjölet om du använder torrjäst som jag .
- Arbeta ihop en deg,bli lite lösare än vanlig bulldeg.Arbeta INTE den för länge & hårt.Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter.
Kavla ut degen,bred ut margarinet på degen,strö över kanel alt. vaniljsocker,klicka gärna lite "extra" margarin över degen.Rulla ihop & skär degen i ca 40 bitar & lägg i bullformar.Jag använder ofta stora muffinsformar,så slipper det jäsa / rinna över i ugnen
Låt bullarna jäsa 30 minuter.
Pensla med ägg strö över pärlsocker e.l mandel
Grädda i 250 grader ca 8 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
1 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar