Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

G:a mormors bullrecept från 50 talet

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept är jag 4 generationen som använder.Snabbare än vanliga bullrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin häll i mjölken låt detta bli 37 grader Slå i ägget i mjölk/margarinet. Blanda mjöl,salt,socker,kardemumma i bakbunken. Rör ut jästen i mjölkblandningen,ELLER i mjölet om du använder torrjäst som jag .
  2. Arbeta ihop en deg,bli lite lösare än vanlig bulldeg.Arbeta INTE den för länge & hårt.Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter. Kavla ut degen,bred ut margarinet på degen,strö över kanel alt. vaniljsocker,klicka gärna lite "extra" margarin över degen.Rulla ihop & skär degen i ca 40 bitar & lägg i bullformar.Jag använder ofta stora muffinsformar,så slipper det jäsa / rinna över i ugnen Låt bullarna jäsa 30 minuter. Pensla med ägg strö över pärlsocker e.l mandel Grädda i 250 grader ca 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.