Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags Köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa är jättegoda. Brukar göra dessa till Jul.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda havregryn, majsstärkelse, vatten och grädde i en bunke. Låt blandningen svälla 10 min.Tillsätt sedan ägg, lök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna, inte allt för många åt gången, i matfett i en stekpanna. Skaka pannan då och då så att köttbullarna blir väl brynta. Efterstek dem i en gryta eller i stekpannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.