Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags lingonkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Bjud lingonkakan ljummen tillsammans med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn:175 grader. Arbeta raskt samman vetemjölet med strösocker, bakpulver, matfett och ägg , till en deg. Tryck ut degen i en eldfast form ca 27 cm i diameter. Nagga den i botten. Lägg lingonsylten över kakbottnen. Arbeta samman havregrynen med florsocker, vaniljsocker och matfett till en smulig massa. Fördela smeten över lingonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.