Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostcheesecake med ingefära och rabarberkompott

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna höga, krämiga och milda cheesecake på getost är magnifik serverad med en härlig rosa kompott på späd rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med degen. Häll mjölet i en vid bunke, tillsätt smöret och arbeta ihop med fingertopparna till en smulig blandning. Tillsätt ingefära, socker, salt, ägg och vin och blanda till en fast deg. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda lätt. Vira sedan in den i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord och kläd en kakform med löstagbar botten, 23 cm i diameter med degen. Låt vila i kylskåp eller frys 15 minuter. Ta sedan bort degen från de översta cm av formens kant och kasta. Kyl tills den ska användas.
  2. Rör ihop getost, socker, vanijessens, äggulor och grädde i en vid bunke med elvisp. Rör ner ingefära och 2 msk av dess sockerlag om du använder syltad ingefära. Vispa 4 av äggvitorna tillsammans med en nypa salt till hårt skum i en absolut ren bunke. Vänd ner i smeten och sedan i pajskalet. Grädda i 180 graders varm ugn i 20 minuter. Lägg sedan över folie och grädda ytterligare 25 minuter eller tills kakan är hög och mörkt gyllenbrun. Stäng av ugnen. Ta bort folien och låt cheesecaken svalna i ugnen i 20 minuter.
  3. Skär rabarbern till kompotten i 3 cm stora bitar och lägg i en vid kastrull tillsammans med sockret. Lägg på lock och låt puttra i 10 minuter eller tills kompotten är saftig, rabarbern börjar falla sönder och sockret lösts upp. Rör om då och då. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs. Häll upp i en skål och låt svalna.
  4. Servera cheesecaken med rabarberkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.