Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI - Köttbullar med guacamole

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttbullar: Skala den gula löken och hacka halva fint. Fräs löken i smör. Blanda färsen och löken. Riv resten av löken fint och rör ner i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och hackad ingefära.
  2. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter). Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn fin brun färg.
  3. Guacamole Skålla, skala och hacka tomaten. Hacka koriandern. Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa fruktköttet tillsammans med pressad limesaft. Rör ner tomathacket och koriandern. Salta och servera till köttbullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.