Godare och nyttigare än vanlig pajdeg.
Gör två pajer på en gång så har du en i frysen när tiden är knapp.
Vitlöksyoghurten till är pricken över i:et.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Mät upp mjlet och lägg i smöret.
Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen i ca 5 minuter. Skala och hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen någon minut.
- Tillsätt tacokryddan och vatten och koka i 5 minuter.
Skölj bönorna väl och blanda ner i köttfärsen.
Smaka av med salt och peppar.
- Lägg köttfärsen i pajskalet, hacka tomaterna och fördela över köttfärsblandningen.
Blanda créme fraiche med majonnäs och fördela över tomaterna. Strö över osten.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått färg.
- Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Servera pajen med vitlöksyoghurt, sallad och majs.
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar