Köttet npenslas efter grillning med den goda glacen.
Instruktioner
- Vitlöksyoghurt: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och rosta vitlöken i en smörd ugnssäker form ca 30 min. Lägg vitlöken i en bunke och mosa sönder den med mixerstav.
- Blanda i resterande ingredienser. Rör om ordentligt. Låt stå kallt.
Skär entrecôten i 10 lika stora skivor.
- Blanda chilisås, balsamvinäger, honung, vitlök och rosmarinstjälkar i en kastrull. Låt småputtra 5-10 min till simmig konsitens.
- Grilla biffen 4-4 min på varje sida. När köttet är rosa i mitten är det klart. Salta och peppra. Pensla köttet glacen. Lät köttet vila 10 min före servering så att det blir riktigt mört.
- Lägg entrecôten på ett fat. droppa med 2-3 dl vitlöksyoghutr. Garnera med rucola. servera resterande vitlöksyoghurt i små koppar på bordet.
Publicerat den
12 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar