Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad entrecôte med rostad vitlöksyoghurt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Köttet npenslas efter grillning med den goda glacen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitlöksyoghurt: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och rosta vitlöken i en smörd ugnssäker form ca 30 min. Lägg vitlöken i en bunke och mosa sönder den med mixerstav.
  2. Blanda i resterande ingredienser. Rör om ordentligt. Låt stå kallt. Skär entrecôten i 10 lika stora skivor.
  3. Blanda chilisås, balsamvinäger, honung, vitlök och rosmarinstjälkar i en kastrull. Låt småputtra 5-10 min till simmig konsitens.
  4. Grilla biffen 4-4 min på varje sida. När köttet är rosa i mitten är det klart. Salta och peppra. Pensla köttet glacen. Lät köttet vila 10 min före servering så att det blir riktigt mört.
  5. Lägg entrecôten på ett fat. droppa med 2-3 dl vitlöksyoghutr. Garnera med rucola. servera resterande vitlöksyoghurt i små koppar på bordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.