Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad morotskaka med ingefära

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En morotskaka som är lite annorlunda än den traditionella. Den har fullkornsmjöl, linfrön, ingefära och dadelpuré i sig. Nyttigare än den vanliga men fortfarande himmelskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en 22 cm kakform med bakplåtspapper. Lägg dadlarna i lite kokande vatten och sjud tills de är mjuka, rör med en träsked så att det blir en puré. Låt svalna helt. Finriv morötterna på rivjärn. Finhacka ingefäran.
  2. Vispa smör och socker tills det är ljust och pösigt. Rör ner dadelpuré, rör i äggen och sedan morötterna samt ingefäran. Sikta samman mjöl, bakpulver och kanel och rör i linfröna.
  3. Häll de torra ingredienserna i äggblandningen, tillsätt mjölken lite i taget och rör om. Häll smeten i kakformen och jämna till ytan. Grädda i 180 graders varm ugn i 40-45 minuter eller tills en provsticka är torr när den dras ut ur kakan. Täck med bakplåtspapper de sista 15 minuterna om kakan fått för mycket färg.
  4. Vispa samman alla ingredienser till glasyren till en mjuk smet. När kakan har kallnat helt täck den med glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.