En morotskaka som är lite annorlunda än den traditionella.
Den har fullkornsmjöl, linfrön, ingefära och dadelpuré i sig.
Nyttigare än den vanliga men fortfarande himmelskt god.
Instruktioner
- Klä en 22 cm kakform med bakplåtspapper.
Lägg dadlarna i lite kokande vatten och sjud tills de är mjuka, rör med en träsked så att det blir en puré. Låt svalna helt.
Finriv morötterna på rivjärn. Finhacka ingefäran.
- Vispa smör och socker tills det är ljust och pösigt. Rör ner dadelpuré, rör i äggen och sedan morötterna samt ingefäran.
Sikta samman mjöl, bakpulver och kanel och rör i linfröna.
- Häll de torra ingredienserna i äggblandningen, tillsätt mjölken lite i taget och rör om.
Häll smeten i kakformen och jämna till ytan.
Grädda i 180 graders varm ugn i 40-45 minuter eller tills en provsticka är torr när den dras ut ur kakan.
Täck med bakplåtspapper de sista 15 minuterna om kakan fått för mycket färg.
- Vispa samman alla ingredienser till glasyren till en mjuk smet. När kakan har kallnat helt täck den med glasyren.
Publicerat den
25 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar