Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad oxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket enkel men raffinerad måltid med härliga smaker av kryddig glasering, delikat spenatröra och knaprig rösti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Bind ev upp oxfilén. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg i oxfilén. Stick in en köttermometer mitt i filén. Sätt in formen i ugnen.
  2. Blanda glaseringen väl och pensla köttet ett par gånger under stekningen.
  3. När köttet börjar få färg, häll vattnet vid sidan av köttet i formen. Stek tills termometern visar strax under 70 grader, då är filén rosafärgad i mitten, ca 40 minuter.
  4. Ta ut köttet och pensla ett tjockt lager glasering över köttbiten. Spara resten till skysåsen.
  5. Häll skyn i en kastrull, reducera eller koka ihop den något. Smaksätt med ca 1 msk av glaseringen och ev lite salt. Späd med lite vatten om såsen är för stark.
  6. Ansa spenaten. Skär zucchinin i stavar, 4-5 cm långa. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en stekpanna och fräs zucchinin ett par minuter. Tillsätt spenatbladen och låt fräsa ytterligare 1 minut. Salta och peppra. Lägg upp grönsaker och kött och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.