Spännande marmelad till....
Instruktioner
- Skala och grovtärna löken. Fräs lök och vitlök mjuk på svag värme i ca 15 minuter. Salta och peppra. Strö över sockret och låt ”smälta” in i löken. Häll på vinäger, kycklingfond, 1 dl vatten och senapsfrö. Låt stå och puttra på svag värme i 5 minuter.
Rör ut gurkmeja och senapspulver i resten av vattnet. Blanda ner i lökblandningen. Rör ner maizenaredningen och låt alltsammans småputtra i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Blanda i timjanen. Vill du ha mer timjanssmak så ta i lite mer.
Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet.
Servera oxfilén tillsammans med marmeladen.
- Ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad är gott till.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag ser ingen timjan i receptet