Saftig, och mjuk sockerkaka.Garneringen gör att kakan kan serveras som en enkel tårta.
Instruktioner
- Sätt ugn på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt gärna med elvisp. Tillsätt vattnet. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i kaksmeten.
- Häll smeten i en smord, rak bakform, beströ med kokos, ca 1½ liter. Grädda kakan på galler nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter.
- Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på galler. Låt kakan svalna under bakduk. Rosta kokosflingorna till garneringen till en vacker, guldgul färg i stekpannan under omröring.
- Mät upp matfett, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen några minuter under omröring på svag värme. Låt krämen svalna något. Rör kraftigt så den blir slät. Bred krämen över kakan medan den ännu är varm.
- Strö över kokosen. förvara kakan svalt. den går bra att frysa. Hållbarhet 3 mån.
Publicerat den
25 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar