Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad viktoriakaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig, och mjuk sockerkaka.Garneringen gör att kakan kan serveras som en enkel tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 175 grader Vispa ägg och socker pösigt gärna med elvisp. Tillsätt vattnet. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i kaksmeten.
  2. Häll smeten i en smord, rak bakform, beströ med kokos, ca 1½ liter. Grädda kakan på galler nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter.
  3. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på galler. Låt kakan svalna under bakduk. Rosta kokosflingorna till garneringen till en vacker, guldgul färg i stekpannan under omröring.
  4. Mät upp matfett, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen några minuter under omröring på svag värme. Låt krämen svalna något. Rör kraftigt så den blir slät. Bred krämen över kakan medan den ännu är varm.
  5. Strö över kokosen. förvara kakan svalt. den går bra att frysa. Hållbarhet 3 mån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.